[...] choroby. Białko też kiepskiej jakości, szynki są przetworzone, lepiej upiec pierś z indyka / kurczaka. Do tego ryby, owoce morza. Tłuszcze to olej lniany, z pestek winogron, masło klarowane dobre do smażenia, orzechy, nasiona tłuste ryby, mięsa. Węglowodany to kasze./ryże/ owoce. Dieta nie polega na ograniczeniu kalorii do minimum, bo to co [...]
Tadeusz też mówił, że na oliwie można smażyć krótkotrwale, mnie osobiście mało co smakuje podsmażone na oliwie (tutaj też kwestia samej oliwy, jej jakości i jej smaku. Jak smażę to właśnie olej kokosowy, albo masło klarowane, ich posmak nie zmienia smaku potrawy.
[...] kobiecego zdrowia szalenie ważne. Jeśli chodzi o tłuszcze, to jako ich źródła wybieraj tłuste ryby, tłuste mięso, jajka, orzechy (włoskie, laskowe, brazylijskie), awokado, masło klarowane. Masz w diecie bardzo dużo cukrów prostych. Owoce, miód, mąka pszenna. Lepiej zamienić te produkty na bardziej wartościowe źródła węglowodanów. Białka i [...]
Jak już chcesz smażyć na maśle to wybierz masło klarowane to w biedronce dostaniesz czy innym większym sklepie. Odżywkę białkową dałbym po treningu z owocem lecz widać nadal nie bierzesz do serca uwag wcześniej napisanych. Pozdrawiam
[...] Wędzone ryby raczej raz w tygodniu, tutaj bardziej mowa o karkówce, schab, udka z kurczaka, polędwiczka wieprzowa, do tego łosoś, śledzie (nie w olejach itd), halibut. Do tego jakieś awokado (jeśli lubisz można z niego np mieszając z bananem i kakao zrobić nutellę ;-) ) orzechy, olej kokosowy, olej lniany, masło klarowane, jaja, podroby.
[...] łosoś, śledzie (nie w olejach itd), halibut. Do tego jakieś awokado (jeśli lubisz można z niego np mieszając z bananem i kakao zrobić nutellę ;-) ) orzechy, olej kokosowy, olej lniany, masło klarowane, jaja, podroby. A takie rzeczy jak orzechy itd. to wliczać? No bo wtedy będę musiał coś zmniejszyć by to dodać. I chyba ustale równe 3000 kcal.
[...] tłuszczach, gdyż stają się niezwykle toksyczne dla naszego organizmu. Do smażenia należy wybierać stabilnie termicznie tłuszcze takie jak w/w oliwa, olej kokosowy czy też masło klarowane. Niemniej, nie chodzi o to aby dostarczyć po prostu założoną podaż makroskładników, gdyż istotny jest przede wszystkim dobór produktów żywnościowych które [...]
[...] pić ale naturalne;-) -olej lniany możesz dodać do diety jeśli masz taką możliwość-jednak stosuje się go jedynie na zimno. Do krótkotrwałego smażenia(~10-15min) możesz użyć oliwy. Do dłuższego smażenia nadadzą się masło klarowane/smalec/olej kokosowy -jeśli sam soki wyciskasz to w porządku Zmieniony przez - Szprota94 w dniu 2013-06-21 22:37:12
[...] kurczak). Dodaj jajka, ogranicz nabiał, którego masz ponad 600 g - z nabiału to mozarella, parmezan, twaróg jeśli już, to półtłusty. Avokado, ryby tłuste, olej kokosowy i masło klarowane jako żródła tłuszczy. Posiłki staraj się bilansowac, czyli w każdym b, ww, t. Po treningu normalny zbilansowany posiłek. Nawet o 22.00 ;-) Niejedzenie po [...]
[...] wygląda. Mogę prosić o przepis na te placuszki :) ? Jasne, akurat ja robiłem pod swoje makro :) Składniki: -mąka owsiana 100 g -jajo kurze 4 szt. -jogurt grecki 50 g -masło klarowane 30 g -jagody i maliny -proszek do pieczenia -WPC Przygotowanie: Białka oddzielamy od żółtek, ubijamy je na pianę. Pozostałe składniki mieszamy razem z [...]
Ok, żeby usmażyć kawałek karkówki praktycznie nie potrzebujesz tłuszczu. Jeśłi smażysz, to na smalcu lub oleju kokosowym, przy któtszym smażeniu - masło klarowane, oliwa. No to nie jedz twarogu, po co się męczyc? To nie superfood. Spróbuj układac dietę z tego co lubisz. Skoro chcesz dodawc jajka do ryżu, to może trzeba zamienić śniadanie. P. S. [...]
wrzuc zdjecie sylwetki, jak czujesz sie glodny dorzuc warzyw oraz wymien jeden z weglowodanow na ziemniaki, maja malo wegli co pozwoli Ci zjesc ich sporoa ilosc i zasyci Cie nie pewien okres czasu. , sam olej kokosowy, daj cos innego , smalec, maslo klarowane, olej rzepakowy, awokado, orzechy, migdaly nie bazuj na 1 tluszczach, mozesz dac tluste [...]
Wiesz, ja kupuję masło klarowane z mlekowity, teraz w lidlu widziałam po 12,99, takie duze wiaderko. U mnie, dla rodziny trzyosobowej spokojnie na miesiąc starcza, jak nie na dłużej.
[...] zastąp jednym z zalecanych źródeł tłuszczów: http://www.sfd.pl/T%C5%81USZCZE%2C_jakie_wybiera%C4%87_Z_czego_czerpa%C4%87_-t1135648.html Do smażenia olej kokosowy, smalec lub masło klarowane. Okej, czyli jeśli zamienię olej rzepakowy na kokosowy rafinowany do smażenia to WSZYSTKO w jadłospisie jest ok czy coś do poprawki ? Nie będę wklejał znów [...]
Olej jak napisała deja vu - zasugeruj żonie, że są lepsze, a szczególnie smażenie na słonecznikowym jest bardzo niezdrowe, bo on się pod wpływem temperatury robi trujący. Lepszy już rzepakowy, masło klarowane, smalec, nawet oliwa. Coś pewnie Wam podpasuje obojgu.
Do autora tematu - to, ze dystybucja fatu skupila sie w okolicy brzusznej swiadczy przede wszyskim o nieoptymalnej gospodarce hormonalnej. Moze to byc zwiazane z nadmiernym wysilkiem cardio, zabyt duza iloscia treningu ogolem, nieoptymalna dieta, zbyt mala/duza iloscia snu, zbyt duza iloscia stresu emocnonalnego, zbyt duza iloscia stresu ogolem [...]
[...] jak już to na zakwasie, pełnoziarnisty. Zostawiłabym w jednej porcji, węglowodany http://www.sfd.pl/W%C4%98GLOWODANY%2C_jakie_wybiera%C4%87_-t1135388.html Dodaj rybę jakąś ;-) Olej kokosowy, masło klarowane, orzechy, awokado. ZTłuste mięsa nie tylko udka http://www.sfd.pl/BIA%C5%81KO%2C_jakie_wybra%C4%87_Z_czego_czerpa%C4%87_-t1135440.html#post1